2017. május 8-9.
Jelentkezési határidő:
2017. május 2.
Az előadások helyszíne:
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599
Részvételi szándékát a megadott fax számon, a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu vagy gazdagkft@gmail.com email címen jelezheti.
Jelentkezési határidő:
2016. május 2
Részvételi díj:
egy napra: 9.055 Ft + ÁFA
két napra: 12.600 Ft + ÁFA
közös vacsora díja: 3.000 Ft + ÁFA
A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit.
A részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kifizetni! A szállás és az egyéb étkezés költségeit is a helyszínen kell befizetni!
A vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.
Szállás lehetőség:
4 ágyas szobákban (korlátlan számú)
2.500 Ft/fõ/éjszaka
Étkezési díjak:
Reggeli: 540Ft/fő
A szállás és a reggeli ára bruttó ár.
TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A XLIX.
NAGYKŐRÖSI
KONZERVIPARI NAPOK
TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA
2017. május 8-9.
Zsarnóczay Gabriella
a MÉTE elnöke
Sósné Gazdag Mária
a Konzervipari Szakosztály elnöke
Mohácsiné Farkas Csilla
a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke
A tudományos tanácskozás szervezői
MÉTE Konzervipari Szakosztálya
Mikrobiológiai - Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium
Szervezőbizottság:
Bartuczné Kovács Olga | Bálint Zoltán |
Kisné Rózsa Ibolya | Sósné Gazdag Mária |
Traszkovics Zsolt | Schöberl Erika |
Program:
Az agrárium kis- közép-és nagyvállalatai által termelt élelmiszerek aktuális minőségi és élelmiszer- biztonsági aspektusai
(Fogyasztói, közétkeztetői és a hatósági szempontok)
2017. május 08. hétfő
Elnök: Zsarnóczay Gabriella
MÉTE elnöke
10.00-10.30 |
Megnyitó A MÉTE nevében Zsarnóczay Gabriella, MÉTE elnök
|
Megnyitó A Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola nevében Kissné Rózsa Ibolya, igazgató |
|
10.30 -11.00 |
Tápértékjelölés, Tápérték adatbázisok Kuti Beatrix / Szegedyné Fricz Ágnes FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
|
11.00 -11.30 |
Változások a „Húskészítmények”-re vonatkozó előírásban Dull Péter, FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
|
11.30-12.00 |
Aktuális témák az élelmiszer-feldolgozásban Friedrich László Ferenc ÉTK Szent István Egyetem Élelmiszertechnológiai Kar
|
12.00 -12.30 |
Kérdések, Vita Kiállítók bemutatkozása
|
12.30 -14.00 |
Ebéd
Elnök: Sósné Gazdag Mária a MÉTE Konzervipari Szakosztály elnöke
|
14.00 |
Megemlékezés Beke Györgyről a Hűtőipar kiemelkedő
személyiségéről
|
14.10 -14.40 |
Magas biológiai értékű újfajta gyümölcslevek a gyermekélelmezésben Zoltai Mária Vapor kft. Bálint Zoltán Nagykőrösi Konzerv kft |
14.40-15.10 |
Mi van a párizsiban? Zsarnóczay Gabriella főiskolai docens Szegedi Tudományegyetem , Mérnöki Kar
|
15.10-15.40 |
Fogyasztói magatartás hatása a hűtőláncban Korzenszky Péter Emőd – Géczi Gábor Szent István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszeripari Gépek Tanszék, Gépészmérnöki Kar
|
15.40-16.10 |
Az élelmiszerek jelöléséről; néhány fontos tudnivaló
Kovács Ágnes NAH |
16.10-17.00 |
Hozzászólások Kérdések, vita
|
18.00-21.00 |
Közös vacsora
|
2017. május 09. kedd
Elnök:
Zsarnóczay Gabriella
a MÉTE elnöke
09.00-09.30 |
Saccharomyces cerevisiae NCAIM Y.00200 és
Kluyveromyces marxianus DSM 4908 szaporodási sebességének befolyásolása vitaminadagolással, melasz és kukoricalekvár alapú tápközegekben Molnár Judit – Ásványi Balázs – Varga László Győri Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Intézet
|
09.30-10.00 |
Az Alicyclobacillusok előfordulása az almalé
sűrítmények előállítása során” Petróczki Flóra PhD hallgató és Peles Ferenc adjunktus Debreceni Egyetem, MÉK, Élelmiszertudományi Intézet
|
10.00-10.30 |
Fogyasztói vizsgálatok tapasztalatai a gyorsfagyasztott burgonyás tészta készítmények termékfejlesztéséhez Papp Gergő, Jablonszky Ábel, Szabó Erzsébet (NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet)
|
10.30- 11.00 |
Konzervtől a humuszig: a csicseriborsó értékei és lehetőségei a magyar fogyasztók szemszögéből Nagy Gábor Zsolt (NAIK ÉKI) Szabó Erzsébet (NAIK ÉKI) Sarkadi Lívia (SZIE ÉTK)
|
11.00-11.30 |
A gyümölcsfeldolgozás melléktermékeinek hasznosítási lehetőségei Furulyás Diána - Rentsendavaa Chagnaadorj Stégerné Máté Mónika Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék
|
10.30-11.00 |
Kávészünet
|
11.10-11.30 |
Élelmiszereink glifozát-tartalmának vizsgálata a WESSLING Hungary Kft gyakorlatában Szigeti Tamás János igazgató
|
11.30 -11.50 |
Tápérték adatbázisok és az egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztésének európai ipari útmutatója (Pathway-27) Csabai Zsuzsa, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
|
11.50-12.10 |
Az élelmiszeripar trükkjei, avagy tények és tévhitek
az élelmiszeriparról Traszkovics Zsolt, ügyvezető DIATRA Mérnöki Iroda |
12.10-12.30 |
VITA, hozzászólások
Zárszó
|
13.00 |
Ebéd
|