LI. Nagykőrösi Konzervipari Napok Tudományos tanácskozás

2019. május 6-7.

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Jelentkezési határidő:

2019. április 30. 14 óra

 
 

További információk

Az előadások helyszíne:

 

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközép Iskola és Kollégium

Nagykőrös, Ceglédi út 24.

Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599

 

Részvételi szándékát a megadott fax számon, a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti.

 

Jelentkezési határidő:

2019. április 30. 14 óra

 

Részvételi díj:

 

egy napra: 15.000 Ft

két napra: 20.000 Ft

közös vacsora díja: 5.000 Ft

 

A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit.

A részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kifizetni! A szállás és az egyéb étkezés költségeit is a helyszínen kell befizetni!

A vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.

 

Szállás lehetőség:

 

4 ágyas szobákban (korlátlan számú)

2.500 Ft/fõ/éjszaka

 

Étkezési díjak:
Reggeli: 540Ft/fő

Az árak bruttó árak.

 

 

Jelentkezési lap

 

 

 
 

Előadások

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghívó

 

TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A LI.

NAGYKŐRÖSI

KONZERVIPARI NAPOK

TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA

 

2019. május 6-7.

 

Zsarnóczay Gabriella

a MÉTE elnöke

 

Sósné Gazdag Mária

a Konzervipari Szakosztály elnöke

 

Mohácsiné Farkas Csilla

a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke

 

 

A tudományos tanácskozás szervezői

 

MÉTE Konzervipari Szakosztálya

Mikrobiológiai - Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközép Iskola és Kollégium

 

Szervezőbizottság:

 

Bartuczné Kovács Olga Bálint Zoltán
Kisné Rózsa Ibolya Sósné Gazdag Mária
Traszkovics Zsolt Schöberl Erika

 

 

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Program:

 

Új kihívások az élelmiszeripari vállalkozások számára -

a versenyképesség fokozása

 

2019. május 06. hétfő

 

Elnök: Zsarnóczay Gabriella
MÉTE elnöke

 

10.00-10.20

Elnöki megnyitó

Dr. Zsarnóczay Gabriella, MÉTE ügyvezető elnöke

 

10.20-10.40

 

Köszöntő

Kisné Rózsa Ibolya, a Toldi Miklós Élelmiszeripari

Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, igazgató


 

10.40 -11.10

A kamara szerepe a vállalkozások versenyképességének

fokozásában

Keleti Marcell

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgató

 

11.10 -11.30

Új elképzelések az AGRÁRMINISZTÉRIUM-ban az

élelmiszeripari vállalkozások szakmaspecifikus érdekeinek

figyelembevételére (az Élelmiszerkönyv Bizottság

működtetése és a Magyar Élelmiszerkönyv szerepe)

Dr. Felkai Beáta Olga

AGRÁR Minisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi

Főosztály, főosztályvezető

 

11.30-11.50

Rövid visszatekintés a MÉTE alapításának 70 éves

évfordulója alkalmából

Gerely Péter-Zöld Antal

MÉTE

 

11.50 -13.00

Kiállítók bemutatkozása

Élelmiszer-biztonságot támogató innovatív eszközök

és berendezések az élelmiszer-előállítás során

Szarka Katalin

Linbert Quality Kft., ügyvezető, GoodFoodPartner.hu

Környezetbarát ipari tisztító-és fertőtlenítőszerek

az élelmiszeripar számára

ECOWIAN Magyarország Kft

13.00 Ebéd

 

 

14.00 -14.30

Földrajzi árujelzők a versenyképesség szolgálatában

Pallóné Dr. Kisérdi Imola-Falus Gabriella

Agrárminisztérium Piacszervezési Főosztály,

Földrajzi Árujelzők Osztálya, osztályvezető

 

14.30 -14.50

Élelmiszer-higiénia – élelmiszerbiztonság (fogalmak,

HACCP veszélyek, néhány kiemelt veszély és annak

vizsgálati lehetősége, nulla tolerancia lehetetlensége)

Szigeti Tamás

Wessling Hungary Kft, igazgató

 

14.50-15.10

Bemutatkozik a Nordfilm Packaging Kft.

Neuhaus Ágnes

Nordfilm Packaging Kft., értékesítési vezető

 

15.10-15.30

Csomagolóanyagok élelmiszerbiztonságának biztosítása

a Nordfilm Packaging Kf.t-nél

Schmidinger Gabriella

Nordfilm Packaging Kft., minőségbiztosítási szakértő

 

15.30-15.50

Piroska, az édes siker

Drozdik Bianka

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium,

Szakközépiskola és Kollégium, tanuló

 

15.50-16.10

Fehér és vörösbor készítés összehasonlító elemzése

a Royalsekt Zrt.-nél

Földházi Alexandra

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium,

Szakközépiskola és Kollégium, tanuló

 

 

18.00-21.00 Közös vacsora

Helyszíne: Szarvas kastély

 

 

 

 

2019. május 07. kedd

 

Elnök: Sósné dr. Gazdag Mária,

a MÉTE Tartósítóipari szakosztály elnöke

 

 

09.00-09.20

Csicseriborsó húsipari felhasználhatósága

Dr. Zsarnóczay Gabriella

Szegedi Tudomány Egyetem, főiskolai docens

 

09.20-09.40

Csomagolt húskészítmények élelmiszer-biztonsági

kérdései az előállítás során

Vajda Balázs

OSI Hungary, QA manager

 

09.40-10.00

Különböző alapanyagokból származó „párizsik”

összehasonlító elemzése

Mihalkó József

Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Kar, hallgató

 

 10.20- 10.00

Újfajta pácolási eljárás hatása a hús termékek reológiai

tulajdonságaira.

Ásványi Balázs1 - Lakatos Erika1

Vass Anita1 - Tudós Zoltán1

Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság-

és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék,

Mosonmagyaróvár

 

10.20-10.40

Szállítási igénybevétel összcsíra-számra gyakorolt

hatásának vizsgálata palackozott természetes ásványvizek

esetében

Tihanyi-Kovács Renáta1 - Lakatos Erika1

Böröcz Péter2 - Ásványi Balázs1

1Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság-

és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi

Tanszék, Mosonmagyaróvár, 2Széchenyi István Egyetem,

Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, Győr

 

10.00-11.00 Kávészünet

 

11.10-11.20

Mechatronikai/Ipar 4.0 fejlesztési lehetőségek az

élelmiszeripari kis- és középvállalatok

versenyképességének javítására az I-CON Interreg CE

projekt tapasztalatai alapján

Zelenák Levente

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.,

fejlesztő mérnök

 

11.40 -11.20

Élelmiszerbiztonsági követelmények az FSSC 22000 és

ISO 22000:2018 szabvány alapján

Erdélyi Mihály

ISO sence

 

11.40-12.00

Élelmiszerbiztonsági szabványok szerinti tanúsítás

előnyei a vállalkozások számára

Kéki Zsuzsanna

Magyar Szabványügyi Testület, főosztályvezető

 

12.00-12.20

Új követelmények: Termékhamisítás és szándékos

károkozás elleni védelem

Sósné Gazdag Mária

Gazdag Mérnök Iroda, ügyvezető, élelmiszeripari szakértő

 

12.20-12.40

“Céges képzések - oktatások szerepe, a megváltozott

munkaerő okozta kihívások kezelésében”

Traszkovics Zsolt

DIATRA Mérnöki Iroda Kft., ügyvezető

 

12.40-13.00

Tornyos rendszerű pálinkafőzők térhódítása

Korzenszky Péter - Géczi Gábor

Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági

és Élelmiszeripari gépek Tanszék, tanszékvezető

 

13.00

Zárszó

Ebéd

 

  

 

Jelentkezési lap letöltése