2019. május 6-7.
Jelentkezési határidő:
2019. április 30. 14 óra
Az előadások helyszíne:
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközép Iskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599
Részvételi szándékát a megadott fax számon, a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti.
Jelentkezési határidő:
2019. április 30. 14 óra
Részvételi díj:
egy napra: 15.000 Ft
két napra: 20.000 Ft
közös vacsora díja: 5.000 Ft
A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit.
A részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kifizetni! A szállás és az egyéb étkezés költségeit is a helyszínen kell befizetni!
A vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.
Szállás lehetőség:
4 ágyas szobákban (korlátlan számú)
2.500 Ft/fõ/éjszaka
Étkezési díjak:
Reggeli: 540Ft/fő
Az árak bruttó árak.
TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A LI.
NAGYKŐRÖSI
KONZERVIPARI NAPOK
TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA
2019. május 6-7.
Zsarnóczay Gabriella
a MÉTE elnöke
Sósné Gazdag Mária
a Konzervipari Szakosztály elnöke
Mohácsiné Farkas Csilla
a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke
A tudományos tanácskozás szervezői
MÉTE Konzervipari Szakosztálya
Mikrobiológiai - Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközép Iskola és Kollégium
Szervezőbizottság:
Bartuczné Kovács Olga | Bálint Zoltán |
Kisné Rózsa Ibolya | Sósné Gazdag Mária |
Traszkovics Zsolt | Schöberl Erika |
Program:
Új kihívások az élelmiszeripari vállalkozások számára -
a versenyképesség fokozása
2019. május 06. hétfő
Elnök: Zsarnóczay Gabriella
MÉTE elnöke
10.00-10.20 |
Elnöki megnyitó Dr. Zsarnóczay Gabriella, MÉTE ügyvezető elnöke
|
10.20-10.40 |
Köszöntő Kisné Rózsa Ibolya, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, igazgató |
10.40 -11.10 |
A kamara szerepe a vállalkozások versenyképességének fokozásában Keleti Marcell Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgató
|
11.10 -11.30 |
Új elképzelések az AGRÁRMINISZTÉRIUM-ban az élelmiszeripari vállalkozások szakmaspecifikus érdekeinek figyelembevételére (az Élelmiszerkönyv Bizottság működtetése és a Magyar Élelmiszerkönyv szerepe) Dr. Felkai Beáta Olga AGRÁR Minisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztály, főosztályvezető
|
11.30-11.50 |
Rövid visszatekintés a MÉTE alapításának 70 éves évfordulója alkalmából Gerely Péter-Zöld Antal MÉTE
|
11.50 -13.00 |
Kiállítók bemutatkozása Élelmiszer-biztonságot támogató innovatív eszközök és berendezések az élelmiszer-előállítás során Szarka Katalin Linbert Quality Kft., ügyvezető, GoodFoodPartner.hu Környezetbarát ipari tisztító-és fertőtlenítőszerek az élelmiszeripar számára ECOWIAN Magyarország Kft |
13.00 |
Ebéd
|
14.00 -14.30 |
Földrajzi árujelzők a versenyképesség szolgálatában Pallóné Dr. Kisérdi Imola-Falus Gabriella Agrárminisztérium Piacszervezési Főosztály, Földrajzi Árujelzők Osztálya, osztályvezető
|
14.30 -14.50 |
Élelmiszer-higiénia – élelmiszerbiztonság (fogalmak, HACCP veszélyek, néhány kiemelt veszély és annak vizsgálati lehetősége, nulla tolerancia lehetetlensége) Szigeti Tamás Wessling Hungary Kft, igazgató
|
14.50-15.10 |
Bemutatkozik a Nordfilm Packaging Kft. Neuhaus Ágnes Nordfilm Packaging Kft., értékesítési vezető
|
15.10-15.30 |
Csomagolóanyagok élelmiszerbiztonságának biztosítása a Nordfilm Packaging Kf.t-nél Schmidinger Gabriella Nordfilm Packaging Kft., minőségbiztosítási szakértő
|
15.30-15.50 |
Piroska, az édes siker Drozdik Bianka Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, tanuló
|
15.50-16.10 |
Fehér és vörösbor készítés összehasonlító elemzése a Royalsekt Zrt.-nél Földházi Alexandra Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, tanuló
|
18.00-21.00 |
Közös vacsora Helyszíne: Szarvas kastély
|
2019. május 07. kedd
Elnök: Sósné dr. Gazdag Mária,
a MÉTE Tartósítóipari szakosztály elnöke
09.00-09.20 |
Csicseriborsó húsipari felhasználhatósága Dr. Zsarnóczay Gabriella Szegedi Tudomány Egyetem, főiskolai docens
|
09.20-09.40 |
Csomagolt húskészítmények élelmiszer-biztonsági kérdései az előállítás során Vajda Balázs OSI Hungary, QA manager
|
09.40-10.00 |
Különböző alapanyagokból származó „párizsik” összehasonlító elemzése Mihalkó József Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Kar, hallgató
|
10.20- 10.00 |
Újfajta pácolási eljárás hatása a hús termékek reológiai tulajdonságaira. Ásványi Balázs1 - Lakatos Erika1 Vass Anita1 - Tudós Zoltán1 Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár
|
10.20-10.40 |
Szállítási igénybevétel összcsíra-számra gyakorolt hatásának vizsgálata palackozott természetes ásványvizek esetében Tihanyi-Kovács Renáta1 - Lakatos Erika1 Böröcz Péter2 - Ásványi Balázs1 1Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár, 2Széchenyi István Egyetem, Logisztikai és Szállítmányozási Tanszék, Győr
|
10.00-11.00 |
Kávészünet
|
11.10-11.20 |
Mechatronikai/Ipar 4.0 fejlesztési lehetőségek az élelmiszeripari kis- és középvállalatok versenyképességének javítására az I-CON Interreg CE projekt tapasztalatai alapján Zelenák Levente Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., fejlesztő mérnök
|
11.40 -11.20 |
Élelmiszerbiztonsági követelmények az FSSC 22000 és ISO 22000:2018 szabvány alapján Erdélyi Mihály ISO sence
|
11.40-12.00 |
Élelmiszerbiztonsági szabványok szerinti tanúsítás előnyei a vállalkozások számára Kéki Zsuzsanna Magyar Szabványügyi Testület, főosztályvezető
|
12.00-12.20 |
Új követelmények: Termékhamisítás és szándékos károkozás elleni védelem Sósné Gazdag Mária Gazdag Mérnök Iroda, ügyvezető, élelmiszeripari szakértő
|
12.20-12.40 |
“Céges képzések - oktatások szerepe, a megváltozott munkaerő okozta kihívások kezelésében” Traszkovics Zsolt DIATRA Mérnöki Iroda Kft., ügyvezető
|
12.40-13.00 |
Tornyos rendszerű pálinkafőzők térhódítása Korzenszky Péter - Géczi Gábor Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari gépek Tanszék, tanszékvezető
|
13.00 |
Zárszó Ebéd |