2016. május 2-3.
Jelentkezési határidő:
2016. április 26.
Az előadások helyszíne:
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium
Nagykőrös, Ceglédi út 24.
Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599
Részvételi szándékát a megadott fax számon, vagy a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti.
Jelentkezési határidő:
2016. április 26.
Részvételi díj:
egy napra: 9.055 Ft + ÁFA
két napra: 12.600 Ft + ÁFA
közös vacsora díja: 3.000 Ft + ÁFA
A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit.
A részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kifizetni! A szállás és az egyéb étkezés költségeit is a helyszínen kell befizetni!
A vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.
Szállás lehetőség:
4 ágyas szobákban (korlátlan számú)
2.500 Ft/fõ/éjszaka
Étkezési díjak:
Reggeli: 540Ft/fő
A szállás és a reggeli ára bruttó ár.
TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A XLVIII.
NAGYKŐRÖSI
KONZERVIPARI NAPOK
TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA
2016. május 2-3.
Zsarnóczay Gabriella
a MÉTE elnöke
Sósné Gazdag Mária
a Konzervipari Szakosztály elnöke
Mohácsiné Farkas Csilla
a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke
A tudományos tanácskozás szervezői
MÉTE Konzervipari Szakosztálya
Mikrobiológiai - Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium
Szervezőbizottság:
Bartuczné Kovács Olga | Bálint Zoltán |
Kisné Rózsa Ibolya | Sósné Gazdag Mária |
Traszkovics Zsolt | Schöberl Erika |
Program:
Az agrárium kis- közép-és nagyvállalatai által termelt élelmiszerek aktuális minőségi és élelmiszer- biztonsági aspektusai
(Fogyasztói, közétkeztetői és a hatósági szempontok)
2016. május 02. hétfő
Elnök: Zsarnóczay Gabriella
MÉTE elnöke
10.00-10.20 |
Megnyitó (és emlékezés +Farkas József, +Sánta Istvánné) A MÉTE nevében Zsarnóczay Gabriella, MÉTE elnök
|
Megnyitó A Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola nevében Kissné Rózsa Ibolya, igazgató |
|
10.30 -11.00 |
Beruházási Pályázati lehetőségek 2014-2020 Horváth Zsuzsa, osztályvezető Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
|
11.00 -11.30 |
Az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás aktuális
kérdései: Magyar Élelmiszerkönyv, tápértékjelölés
Szegedyné Fricz Ágnes, FM főosztályvezető-helyettes, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály
|
11.30-12.00 |
Élelmiszerek tápérték jelölése a gyakorlatban Szigeti Tamás, fejlesztési igazgató, Wessling
|
12.00 -12.30 |
Kérdések, Vita Kiállítók bemutatkozása
|
12.30 -13.30 |
Ebéd
|
13.30 -13.50 |
Innovatív szolgáltatás és módszertan a kistermelői élelmiszer
feldolgozásban
Debreczeny Balázs projektgazda Az Európai Innovációs Partnerség keretében megvalósuló Termelői Agrár Szolgáltató Központ bemutatása
|
13.50 -14.10 |
Élelmiszerek az egészség és az üzleti sikerek szolgálatában -
egy nemzetközi projekt tapasztalatai:nourish eu
Dr. Vári Anikó, szakmai főigazgató-helyettes, FM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola
|
14.10-14.30 |
A minőségvezérelt közétkeztetés és a beszállítók Deák Ferenc, főosztályvezető - helyettes, FM Élelmiszerlánc- felügyeleti Főosztály
|
14.50-16.10 |
A közétkeztetési rendelet húsipari aspektusai Zsarnóczay Gabriella, főiskolai docens Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar
|
16.10-16.30 |
A meggy hosszú idejű tárolásának lehetősége szabályozott
légtérben
Sándor Erzsébet, Kovács Csilla, Sipos Szilvia, Debreceni Egyetem, MÉK, Élelmiszertudományi Intézet, Takács Ferenc, NAIK GYKI Újfehértó
|
16.30-16.50 |
Bio sütőtöknektár fejlesztése a termesztéstől a gyártásig Dr. Tirczka Imre, egyetemi docens, SzIE-MKK TTI, Ökológiai Gazdálkodási és Agrár-környezettervezési tanszék tanüzemvezető GAK, Non-profit Közhasznú kft, Biokertészeti tanüzem, Gödöllő, Dirner Attila, konzervipari tanműhely vezető FM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola
|
16.50-17.10 |
Kis- és középméretű élelmiszeripari üzemek kialakításának problémái, lehetséges megoldások Traszkovics Zsolt, ügyvezető DIATRA Mérnöki Iroda
|
17.10-17.30 |
Termékfejlesztési elvek a funkcionális élelmiszerek esetében Temesi Ágoston, egyetemi adjunktus Szent István Egyetem, Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék
|
17.30-18.00 |
Kérdések, vita
|
18.00-21.00 |
Közös vacsora
|
2015. május 03. kedd
Elnök: Sósné Gazdag Mária
MÉTE Konzervipari szakosztályának elnöke
09.00-09.10 |
Rövid megemlékezés dr. Szenes Endréné Marikáról a
Konzervipari Kutatóintézet néhai igazgatójáról
|
09.10-09.30 |
A tej minősége. A pasztőrözés jelentősége és energetikai
vonatkozásai a kis- és középvállalkozások szempontjából
Korzenszky Péter, Kovács Ágnes, Meixner Richárd, Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar
|
09.30-09.50 |
Biokontroll és élelmiszerbiztonság: Deák Bernadett, PhD-hallgató, SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék
|
09.50- 10.10 |
Innovatív termékfejlesztés a Merian Foods Kft.-nél Vági Zoltánné, Merian Foods Orosháza
|
10.10-10.30 |
Ehető filmbevonatok baromfiipari vörösáru-termékek csomagolására Kurucz Anna, Merian Foods Orosháza
|
10.30-10.50 |
Kávészünet
|
10.50-11.10 |
Törvényi változások tapasztalatai a közétkeztetésben Kissné Rózsa Ibolya és Elekesné Marosfi Zsuzsanna, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium
|
11.10 -11.30 |
Innováció és kreativitás az élelmiszeriparban Kocsis Bálint, mesterszakács, séf, a CSÍKOS márka tulajdonosa, Kocsis Manufaktúra Kft.
|
11.30-11.50 |
A gyümölcslé-koncentrátumok előállítása során előforduló
mikrobiológiai problémák
Peles Ferenc, Debreceni Egyetem MÉK, Élelmiszertudományi Intézet
|
11.50 -12.10 |
A Jövő Internetre épülő alkalmazások az élelmiszerlánc
hatékonyságának növelésére
Flnish FP7 projekt - Viola Katalin, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
|
12.30 -12.50 |
Városi legendák, avagy hogyan lehet bevinni a fogyasztót az erdőbe? Dömölki Lívia, Fogyasztóvédelmi Egyesület
|
12.50-13.00 |
VITA, hozzászólások
|
13.00 |
Zárszó
|
EBÉD
|