XLVIII. Nagykőrösi Konzervipari Napok Tudományos tanácskozás

2016. május 2-3.

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Jelentkezési határidő:

2016. április 26.

 
 

További információk

Az előadások helyszíne:

 

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

Nagykőrös, Ceglédi út 24.

Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599

 

Részvételi szándékát a megadott fax számon, vagy a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu email címen jelezheti.

Jelentkezési határidő:

2016. április 26.

 

Részvételi díj:

 

egy napra: 9.055 Ft + ÁFA

két napra: 12.600 Ft + ÁFA

közös vacsora díja: 3.000 Ft + ÁFA

 

A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit.

A részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kifizetni! A szállás és az egyéb étkezés költségeit is a helyszínen kell befizetni!

A vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.

 

Szállás lehetőség:

 

4 ágyas szobákban (korlátlan számú)

2.500 Ft/fõ/éjszaka

 

Étkezési díjak:
Reggeli: 540Ft/fő

A szállás és a reggeli ára bruttó ár.

 

 

Jelentkezési lap

 

 

 
 

Előadások

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghívó

 

TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A XLVIII.

NAGYKŐRÖSI

KONZERVIPARI NAPOK

TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA

 

2016. május 2-3.

 

Zsarnóczay Gabriella

a MÉTE elnöke

 

Sósné Gazdag Mária

a Konzervipari Szakosztály elnöke

 

Mohácsiné Farkas Csilla

a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke

 

 

A tudományos tanácskozás szervezői

 

MÉTE Konzervipari Szakosztálya

Mikrobiológiai - Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

 

Szervezőbizottság:

 

Bartuczné Kovács Olga Bálint Zoltán
Kisné Rózsa Ibolya Sósné Gazdag Mária
Traszkovics Zsolt Schöberl Erika

 

 

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Program:

 

Az agrárium kis- közép-és nagyvállalatai által termelt élelmiszerek aktuális minőségi és élelmiszer- biztonsági aspektusai

(Fogyasztói, közétkeztetői és a hatósági szempontok)

 

 

2016. május 02. hétfő

 

Elnök: Zsarnóczay Gabriella
MÉTE elnöke

 

10.00-10.20

Megnyitó (és emlékezés +Farkas József, +Sánta Istvánné)

A MÉTE nevében

Zsarnóczay Gabriella, MÉTE elnök

 

 

Megnyitó

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola nevében

Kissné Rózsa Ibolya, igazgató
 

10.30 -11.00

Beruházási Pályázati lehetőségek 2014-2020

Horváth Zsuzsa, osztályvezető Földművelésügyi

Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

 

11.00 -11.30 Az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás aktuális kérdései: Magyar Élelmiszerkönyv, tápértékjelölés

Szegedyné Fricz Ágnes, FM főosztályvezető-helyettes,

Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

 

11.30-12.00

Élelmiszerek tápérték jelölése a gyakorlatban

Szigeti Tamás, fejlesztési igazgató, Wessling

 

12.00 -12.30

Kérdések, Vita

Kiállítók bemutatkozása

 

12.30 -13.30 Ebéd

 

13.30 -13.50 Innovatív szolgáltatás és módszertan a kistermelői élelmiszer feldolgozásban

Debreczeny Balázs projektgazda

Az Európai Innovációs Partnerség keretében megvalósuló

Termelői Agrár Szolgáltató Központ bemutatása

 

13.50 -14.10 Élelmiszerek az egészség és az üzleti sikerek szolgálatában - egy nemzetközi projekt tapasztalatai:nourish eu

Dr. Vári Anikó, szakmai főigazgató-helyettes, FM KASZK

Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola

 

14.10-14.30

A minőségvezérelt közétkeztetés és a beszállítók

Deák Ferenc, főosztályvezető - helyettes,

FM Élelmiszerlánc- felügyeleti Főosztály

 

14.50-16.10

A közétkeztetési rendelet húsipari aspektusai

Zsarnóczay Gabriella, főiskolai docens

Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar

 

16.10-16.30 A meggy hosszú idejű tárolásának lehetősége szabályozott légtérben

Sándor Erzsébet, Kovács Csilla, Sipos Szilvia,

Debreceni Egyetem, MÉK, Élelmiszertudományi Intézet,

Takács Ferenc, NAIK GYKI Újfehértó

 

16.30-16.50

Bio sütőtöknektár fejlesztése a termesztéstől a gyártásig

Dr. Tirczka Imre, egyetemi docens, SzIE-MKK TTI,

Ökológiai Gazdálkodási és Agrár-környezettervezési

tanszék tanüzemvezető GAK, Non-profit Közhasznú kft,

Biokertészeti tanüzem, Gödöllő,

Dirner Attila, konzervipari tanműhely vezető FM KASZK

Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola

 

16.50-17.10

Kis- és középméretű élelmiszeripari üzemek kialakításának problémái, lehetséges megoldások

Traszkovics Zsolt, ügyvezető DIATRA Mérnöki Iroda

 

17.10-17.30

Termékfejlesztési elvek a funkcionális élelmiszerek esetében

Temesi Ágoston, egyetemi adjunktus Szent István Egyetem,

Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék

 

17.30-18.00 Kérdések, vita

 

18.00-21.00 Közös vacsora

 

 

 

2015. május 03. kedd

 

Elnök: Sósné Gazdag Mária

MÉTE Konzervipari szakosztályának elnöke

 

 

09.00-09.10 Rövid megemlékezés dr. Szenes Endréné Marikáról a Konzervipari Kutatóintézet néhai igazgatójáról

 

09.10-09.30 A tej minősége. A pasztőrözés jelentősége és energetikai vonatkozásai a kis- és középvállalkozások szempontjából

Korzenszky Péter, Kovács Ágnes, Meixner Richárd,

Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar

 

09.30-09.50

Biokontroll és élelmiszerbiztonság:

Deák Bernadett, PhD-hallgató,

SZIE ÉTK Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék

 

 09.50- 10.10

Innovatív termékfejlesztés a Merian Foods Kft.-nél

Vági Zoltánné, Merian Foods Orosháza

 

10.10-10.30

Ehető filmbevonatok baromfiipari vörösáru-termékek csomagolására

Kurucz Anna, Merian Foods Orosháza

 

10.30-10.50 Kávészünet

 

10.50-11.10

Törvényi változások tapasztalatai a közétkeztetésben

Kissné Rózsa Ibolya és Elekesné Marosfi Zsuzsanna,

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

 

11.10 -11.30

Innováció és kreativitás az élelmiszeriparban

Kocsis Bálint, mesterszakács, séf,

a CSÍKOS márka tulajdonosa, Kocsis Manufaktúra Kft.

 

11.30-11.50 A gyümölcslé-koncentrátumok előállítása során előforduló mikrobiológiai problémák

Peles Ferenc, Debreceni Egyetem

MÉK, Élelmiszertudományi Intézet

 

11.50 -12.10 A Jövő Internetre épülő alkalmazások az élelmiszerlánc hatékonyságának növelésére

Flnish FP7 projekt - Viola Katalin, Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.

 

12.30 -12.50

Városi legendák, avagy hogyan lehet bevinni a fogyasztót az erdőbe?

Dömölki Lívia, Fogyasztóvédelmi Egyesület

 

12.50-13.00 VITA, hozzászólások

 

13.00 Zárszó

 

EBÉD

 

 

  

 

Jelentkezési lap letöltése