Szolgáltatások üzemek részére:
Oktatási szolgáltatásaink:
Havidíjas csomagajánlataink:
Köszönjük, hogy felkereste cégünk oldalát, és informálódik
szolgáltatásainkról, melyekkel örömmel állunk rendelkezésére.
Kérjük, hogy igény szerint forduljanak hozzánk ingyenes konzultációra.
(info@diatra.hu vagy 06 20
975-6934)
Miért érdemes minket választania? Cégünk évtizedek óta a szakmában
tevékenykedő az egészséges táplálkozás iránt elkötelezett mérnök
szakemberekből állt össze. Szolgáltatásaink az élelmiszer feldolgozás,
kereskedelem teljes területét lefedik, így komplex mindenre kiterjedő
szolgáltatáskörrel állunk megrendelőink rendelkezésére.
Nem utolsó szempont, hogy némely konkurenciánkkal ellentétben mi
minden esetben személyesen működünk közre a problémák megoldásában,
azaz nem telefonos tanácsadással foglalkozunk.
"Szeretném köszönetemet kifejezni a DIATRA csapatának. Az új HACCP amit a régi helyett készítettetek végre valóban használható.
Amit az oktatások alkalmával csináltatok, az egyszerűen mesteri. A kollégák szépen végzik a dolgukat, sőt azóta versenyeznek ki talál valami hibát. Nagyban megkönnyítettétek a munkámat. "
Kovács Péter
szakács, konyhafőnök
Kocsis Bálint
mesterszakács - séf
a "CSÍKOS" márka tulajdonosa
"Nekem Traszkovics Zsolt tanította a HACCP ismereteket a
szakácsképzésen amire járok.
Az egyetlen olyan oktató volt akinek érdekesek voltak az órái, és le
is tudott kötni, főképp az előadásmód miatt. Rendesen sajnáltam,
mikor véget értek vele az órák.
Ami pluszt még adott, és számomra példaértékű volt az a pozitív életszemlélete és a dolgokhoz, önmegvalósításhoz való hozzáállása, mentalitása.
Ebből szeretnék példát meríteni én is. Kevés ilyen emberrel találkozni manapság."
Szigeti Ivett
szakács hallgató
"Egy rendezvényen vettem részt Dirner Attila érdekes, és gondolatébresztő előadásán, ami után más szemmel tekintek az élelmiszerekre. Már tudom, mit kell megnézni a címkén, és hogyan tudom eldönteni, hogy mit érdemes megvásárolni. Köszönöm az érdekes és hasznos előadást. Biztosan ott leszek a következőn is!"
Horváthné K Katalin
.
Kritikus infrastruktúrák biztonsági összekötő személy feladatainak ellátása
A Hatályos jogszabályok szerint a kijelölt nemzeti létfontosságú rendszerelem üzemeltetőjének a kijelölő határozat véglegessé válásától számított 60 napon belül intézkednie kell biztonsági összekötő személy megbízásáról, vagy foglalkoztatásáról, mely személy adatait a fenti határidőn belül köteles eljuttatni a nyilvántartó hatóság (BM OKF) részére.
Munkatársaink több éves tapasztalattal, igény szerint biztosítani tudják a kijelölt kritikus infrastruktúrák biztonsági összekötő személy feladatainak ellátását, agrárgazdasági ágazat élelmiszer alágazatának területén.
Igény szerint segíteni tudunk a pontos kockázatelemzés elvégzésében, a kockázatcsökkentési lehetőségek kidolgozásában, üzemeltetői biztonsági terv elkésztésében.
Igény szerint keressen minket:
info@diatra.hu
+36 20 975-6934
Tápértékjelölés számítása
2016. december 13-tól a Magyarországon forgalomba hozott élelmiszereken kötelezően szerepeltetni kell a termék tápértékadatait a 1169/2011 EU rendelet előírásai szerint.
Ne várjon decemberig!
Adjon részletesebb információt vásárlóinak, és ne fájjon a feje a későbbi határidő elmulasztása, valamint az esetleges bírságok miatt.
Éttermét, pizzériáját, kávézóját, cukrászdáját átvizsgáljuk élelmiszer-biztonsági és technológiai szempontok alapján, és egy konzultáció keretében, ismertetjük az esetleges gyenge pontokat, válaszolunk kérdéseire.
Ráadásként amennyiben minden rendben van, a jogszabályoknak megfelelő módon igazoljuk HACCP rendszerét, így ezzel két évig nem lesz gondja.
Mindezt most egy vacsora áráért!
Technológiai tervezés, fejlesztés:
Cégünk egyik fő profilja az élelmiszer előállítási technológiák
kifejlesztése, illetve a már meglévő technológiák továbbfejlesztése.
Több évtizedes gyakorlatunk és szakmai felkészültségünk nagyban
segíti a jó minőségű és mégis gazdaságos termékek előállítását.
Tevékenységünk során nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás,
és ezáltal az egészséges élelmiszerek.
Kiemelkedően nagy tapasztalattal rendelkezünk kis és középüzemi
technológiák fejlesztésében.
Reméljük, hogy segítségére lehetünk kiépítés alatt álló technológiájának fejlesztésében, esetleg már meglévő technológiájának tökéletesítésében.
Egy termék ötlete és a kereskedelem képes, biztonságos és költséghatékony termék előállítása között hosszú lehet az út. Sokszor előfordul, hogy az elméletben kitalált technológia valami miatt a gyakorlatban mégsem akar működni.
Ezen problémákra nyújt megoldást a kísérleti gyártás.
Amennyiben szükségesnek érzi, keressen minket és
partnerüzemeinken keresztül, szakembereink elvégzik a kísérleti
gyártást akár az Ön személyes közreműködésével.
A kapott eredményeket, adatokat és probléma megoldását igény
szerint, tanulmány formájában átadjuk önnek.
Költséghatékonysági tanácsadás:
Amennyiben cége élelmiszer előállítással foglalkozik nagy
valószínűséggel rendelkezik vagy saját vagy más által készített
technológiával. Azonban ezek a technológiák többnyire változásokon
mennek át, és idővel bár a célnak megfelelnek, de hibákat,
hiányosságokat tartalmazhatnak. Helyszíni szemle és megbeszélés után
nagy valószínűséggel tudunk olyan változtatásokat ajánlani amik
változatlan minőségű termékek előállítását biztosítják, de kedvezőbb
költségekkel.
Sokszor ezek a kisebb nagyobb módosítások teljesen egyértelműek, de
a megszokás miatt mégsem veszik észre őket.
Mi külső szemmel az esetek 99%-ban tudunk költséget csökkenteni.
Amennyiben mégsem, Ön nem fizet semmit!
Minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozásnak kidolgozott,
működtetett HACCP rendszerrel kell rendelkeznie. Sok HACCP
készítéssel foglalkozó vállalkozás szerint, a rendszer kiépítése
végzetséghez kötött. A valóságban azonban ilyen kikötés nincs. A
lényeg csupán annyi, hogy a rendszer megfelelő legyen a hatóságok
számára azaz biztosítsa az élelmiszer biztonságot. Persze ez a valóságban nem ennyire egyszerű még akkor sem
ha az interneten számos sablon is fellelhető. A HACCP egy része
kimondottan a gyártó, kereskedő helyre épül, amit nem lehet
sablonszerűen megoldani. Egy jól alkalmazható előírásoknak megfelelő
HACCP –t csak gyakorlott szakember tud elkészíteni.
Természetesen nem csak a kötelező előírások miatt célszerű jól
működő HACCP rendszert alkalmazni. A jól kiépített és rendszeresen
ellenőrzött HACCP segíti, biztonságosabbá, jobban szervezettebbé és
nem utolsó sorban költséghatékonyabbá teszi a vállalkozás működését.
Összefoglalva: amennyiben minket bíz meg HACCP rendszerének
kiépítésével, nem csak egy papírt fog kapni, mellyel megfelelhet a
törvényi kötelezettségeknek, hanem egy jól működő, a vállalkozását
segítő rendszert is. Természetesen az általunk készítet HACCP
rendszer működtetését a dolgozóknak betanítjuk és annak jogszabályi
követését egy évig biztosítjuk.
Amennyiben igényli, a rendszer kiépítése után sem hagyjuk magára,
hanem független külső cégként kedvező fix havi díjért működtetjük is azt.
Ellenőrzéseket tartunk, szükség szerint felülvizsgáljuk a rendszert,
oktatjuk új dolgozóit.
Miért jó Önnek, ha felülvizsgáljuk meglévő HACCP rendszerét?
Mivel az Ön vállalkozása élelmiszerrel foglalkozik, cégének kell,
hogy kidolgozott HACCP rendszere legyen. Tud róla, hogy ezt egy
kormányrendelet értelmében kétévente felül kell vizsgálni? Sőt
amennyiben az alkalmazott technológiában, tevékenységi körben
bővítés, változás esetleg személyi változás történik, akkor is
azonnali hatállyal felül kell vizsgálni a meglévő rendszert.
Erre azonban ne úgy tekintsünk, mint egy szükséges rosszra, mellyel
csak az esetleges büntetéseket kerülhetjük el, hanem egy olyan
hasznos dologra, ami a rendszerünkben lévő hibákra mutat rá, így
tevékenységünket biztonságosabbá, hatékonyabbá tehetjük ez által. Az
sem elhanyagolható szempont, hogy vásárlóinak, partnereinek egy jól
kidolgozott rendszerrel többet tud nyújtani, amire büszke is lehet.
Amennyiben megbízza cégünket HACCP rendszerének felülvizsgálatával a
következőket fogjuk tenni:
Az eredeti HACCP rendszerét áttekintjük, majd személyes látogatás
alkalmával felmérjük a munkafolyamatokat, átvizsgáljuk hatósági
engedélyeit.
A látogatásunk után meglévő HACCP rendszerét jegyző könyvel
egészítjük ki, mely tartalmazni fogja az esetleges technológiai,
törvényi változásokat, és az eredeti rendszerrel együttesen fogja
alkotni az Ön új HACCP rendszerét.
Amennyiben semminemű változás nem történt akkor is kiállítunk,
jegyzőkönyvet mellyel bizonyítani tudja a kötelező felülvizsgálat
megtörténtét.
A jegyzőkönyvön túl egy oklevelet is a rendelkezésére bocsátunk
melyet az eladótérben elhelyezve vevőivel is tudathatja, hogy Ön
megfelelően alkalmazza a HACCP rendszert.
Természetesen munkánk végeztével megbízónkat részletesen tájékoztatjuk az új HACCP rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról.
Igénye szerint az új rendszert le is oktatjuk kollégáinak, hogy azt maradéktalanul tudják alkalmazni.
Gyártmánylapok készítése, aktualizálása:
Vállaljuk új termékek gyártmánylapjainak elkészítését és már
meglévő gyártmánylapok aktualizálását.
Mikor válhat szükségessé a gyártmánylap módosítása, aktualizálása?
Amennyiben a technológiában, anyag összetételben jelölésben változás
történik mindenképpen.
Jogszabályok, rendelkezések változásakor is szükséges lehet a
gyártmánylapok aktualizálása.
Az általunk készített gyártmánylapok jogszabály követési
aktualizálása a készítéstől számított 1 évig díjmentes és
automatikus.
Amennyiben több gyártmánylapot szeretne aktualizálni mennyiségi
kedvezményt tudunk biztosítani.
Vendéglátós ügyfeleinknek a gyártmánylapokhoz hasonlóan anyaghányad nyilvántartás készítését, aktualizálását is vállaljuk.
Jelölés vizsgálat, jelölés tervezés:
Az EU területén forgalomba hozott élelmiszereket megfelelő jelöléssel, közismertebb nevén címkével kell ellátni.
A jelölést a hatályos előírásoknak megfelelő tartalommal és formával kell kialakítani. Nem megfelelő jelölés használata esetén a hatóság a büntetés mellett a terméket is visszavonhatja.
Ne fizessen rá, bízzon meg minket és mi megvizsgáljuk termékének jelölését, és szükség szerint javaslatot teszünk az esetleges hibák javítására.
Természetesen a legpraktikusabb és költséghatékonyabb megoldás, ha a jelülés szakmai tervezését ránk bízza.
Nagy tapasztalattal vállaljuk élelmiszeripari szakmai oktatások
megszervezését, lebonyolítását. Az általunk tartott képzések
érdekesek, célra törőek.
Oktatásainkat igényre szabott prezentációs anyaggal és technikával
segítjük. Nagy hangsúlyt fektetünk az interaktivitásra. Nálunk egy
szakmai oktatás nem az ismeretanyag lediktálásából áll, hanem az
érdekes előadás mellett a hallgatókkal történő beszélgetésből is.
Az elhangzottakat a képzés során folyamatosan és a képzés végeztével
is számon kérjük.
Az oktatásunk addig tart még a tananyagot az összes hallgató
elfogadható szinten elsajátította tehát teljes sikert tudunk
garantálni.
Természetesen igény szerint tartunk ismétlő oktatásokat is.
Főbb oktatási területeink:
- Üzemek dolgozóik részére technológiai, szakmai oktatás
- Tanfolyamokon élelmiszeripari szakmai tárgyak oktatása
- OKJ-s élelmiszeripari szakmai képzések
Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy
az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók tevékenységüknek megfelelő
módon higiéniai szempontból felügyelet alatt álljanak, és azokban az
élelmiszer-higiéniai kérdésekben, amelyek munkájuk során érintik
őket, rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban
részesüljenek. Az oktatást a munkába állást követő egy hónapon
belül el kell végezni. A nem megfelelő oktatásból származó minden
felelősség az élelmiszer-ipari vállalkozót terheli.
Tevékenységi körünkhöz hozzá tartozik az élelmiszerhigiéniai
ismeretek és előírások oktatása élelmiszeripari dolgozók számára.
Szakértelmünk és gyakorlati és oktatási tapasztalatunk nagyban
segíti az ismeretek hatékony átadását. Az oktatáshoz modern
prezentációs anyagot használunk. A képzés végén írásbeli vizsgával
számon kérjük az átadott ismereteket, amiről névre szóló
tanúsítványt állítunk ki.
Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy
dolgozói tevékenységüknek megfelelő módon munkavédelmi oktatásban
részesüljenek. Az oktatás megtörténtét köteles dokumentálni. Az
oktatást a munkába állást követően, illetve bizonyos körülmények
esetén ismételten is el kell végezni. A nem megfelelő oktatásból
származó minden felelősség a vállalkozót terheli.
Tevékenységi körünkhöz hozzá tartozik a munkavédelmi tervezés és az
ismeretek oktatása is. Az oktatáshoz modern prezentációs anyagot
használunk. Az oktatás után számon kérjük az átadott ismereteket,
melyet dokumentálunk.
Csomagajánlat élelmiszeripari üzemek részére
Cégünknél fontos cél, hogy ne csak egy munkát végezzünk el, hanem partnereinket folyamatosan segítsük, támogassuk tevékenységük során. Amennyiben szerződést köt velünk több ideje marad munkájukra, hiszen a tennivalók egy részét szakértő módon elvégezzük Ön helyett.
Havidíjas szolgáltatásunk lényege, hogy egy kedvező fix havi díjért cserébe az igényelt tevékenységeket cégünk elvégzi vállalkozásának. Így Ön egyrészt biztos lehet benne, hogy cégének ügyei szakértő kezekbe kerülnek, másrészt időt és pénzt takaríthat meg. Gyakorlatilag egy mérnökcsapatot kap, minden esetben kedvezőbb költségekkel mint egy mérnök fizetése.
A következő tevékenységek tartozhatnak havidíjas csomagunkba:
- Folyamatos gyártás felügyelet
- Folyamatos technológiai, higiéniai, munkavédelmi szemlék
- HACCP rendszer naprakészen tartása, felügyelete
- Oktatások megtartása dolgozóinak, új belépőknek
- Gyártmánylapok készítése, karbantartása
- Termékfejlesztés, technológiai fejlesztés
- Jelölések (címkék) ellenőrzése, szakmai tervezése
- Jogszabálykövetés, dokumentálás
- Bio ügyintézés
- Hatósági képviselet
- igény szerint további tevékenységek
Csomagajánlat vendéglátó egységek részére részére
Üzemi mérnöki csomagajánlatunkhoz hasonlóan létrehoztunk egy kimondottan vendéglátó egységekre szabott havidíjas csomagajánlatot is.
Amennyiben Önnek étterme, kávézója, pizzériája, esetleg büféje van biztosan tapasztalta, hogy mennyi speciális szakmai tevékenység elvégzését követelik meg a jogszabályok.
Vegye igénybe csomagajánlatunkat és megállapodásunk szerint az Ön igényei szerint levesszük a terhet válláról, és szakértő módon folyamatosan a háttérből elvégezzük azokat. Amennyiben mi biztosítjuk a háttért Önnek és munkatársainak több ideje marad a vendégekre, ráadásul Élelmiszeripari téren minden a legnagyobb rendben lesz.
A következő tevékenységek tartozhatnak havidíjas csomagunkba:
- Folyamatos technológiai, higiéniai, munkavédelmi felügyelet
- Rendszeres bejelentett és szúrópróba szerinti ellenörzés
- HACCP rendszer naprakészen tartása, felügyelete
- Oktatások megtartása dolgozóinak, új belépőknek
- Anyaghányad nyilvántartások készítése, karbantartása
- Allergének jelölése, dokumentálása
- Jogszabálykövetés, dokumentálás
- Bio ügyintézés
- Hatósági képviselet