XLIX. Nagykőrösi Konzervipari Napok Tudományos tanácskozás

2017. május 8-9.

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Jelentkezési határidő:

2017. május 2.

 
 

További információk

Az előadások helyszíne:

 

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

Nagykőrös, Ceglédi út 24.

Tel. : 53/351-922, fax: 53/351-599

 

Részvételi szándékát a megadott fax számon, a balint.zoltan@nagykorosikonzerv.hu vagy gazdagkft@gmail.com email címen jelezheti.

 

Jelentkezési határidő:

2016. május 2

 

Részvételi díj:

 

egy napra: 9.055 Ft + ÁFA

két napra: 12.600 Ft + ÁFA

közös vacsora díja: 3.000 Ft + ÁFA

 

A részvételi díj az ebéd költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a szállás, a reggeli és a vacsora költségeit.

A részvételi díjat a helyszínen készpénzben kell kifizetni! A szállás és az egyéb étkezés költségeit is a helyszínen kell befizetni!

A vállalati elszámoláshoz hivatalos pénztárbizonylatot adunk.

 

Szállás lehetőség:

 

4 ágyas szobákban (korlátlan számú)

2.500 Ft/fõ/éjszaka

 

Étkezési díjak:
Reggeli: 540Ft/fő

A szállás és a reggeli ára bruttó ár.

 

 

Jelentkezési lap

 

 

 
 

Előadások

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meghívó

 

TISZTELETTEL MEGHÍVJUK A XLIX.

NAGYKŐRÖSI

KONZERVIPARI NAPOK

TUDOMÁNYOS TANÁCSKOZÁSÁRA

 

2017. május 8-9.

 

Zsarnóczay Gabriella

a MÉTE elnöke

 

Sósné Gazdag Mária

a Konzervipari Szakosztály elnöke

 

Mohácsiné Farkas Csilla

a Mikrobiológiai-, Biotechnológiai-, és Higiéniai Szakosztály elnöke

 

 

A tudományos tanácskozás szervezői

 

MÉTE Konzervipari Szakosztálya

Mikrobiológiai - Biotechnológiai és Higiéniai Szakosztálya

Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium

 

Szervezőbizottság:

 

Bartuczné Kovács Olga Bálint Zoltán
Kisné Rózsa Ibolya Sósné Gazdag Mária
Traszkovics Zsolt Schöberl Erika

 

 

 

Jelentkezési lap letöltése

 

Program:

 

Az agrárium kis- közép-és nagyvállalatai által termelt élelmiszerek aktuális minőségi és élelmiszer- biztonsági aspektusai

(Fogyasztói, közétkeztetői és a hatósági szempontok)

 

 

2017. május 08. hétfő

 

Elnök: Zsarnóczay Gabriella
MÉTE elnöke

 

10.00-10.30

Megnyitó

A MÉTE nevében

Zsarnóczay Gabriella, MÉTE elnök

 

 

Megnyitó

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola nevében

Kissné Rózsa Ibolya, igazgató
 

10.30 -11.00

Tápértékjelölés, Tápérték adatbázisok

Kuti Beatrix / Szegedyné Fricz Ágnes

FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

 

11.00 -11.30

Változások a „Húskészítmények”-re vonatkozó előírásban

Dull Péter, FM Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

 

11.30-12.00

Aktuális témák az élelmiszer-feldolgozásban

Friedrich László Ferenc ÉTK Szent István Egyetem

Élelmiszertechnológiai Kar

 

12.00 -12.30

Kérdések, Vita

Kiállítók bemutatkozása

 

12.30 -14.00 Ebéd

 

Elnök:

Sósné Gazdag Mária

a MÉTE Konzervipari Szakosztály elnöke

 

 

14.00 Megemlékezés Beke Györgyről a Hűtőipar kiemelkedő

személyiségéről

 

14.10 -14.40

Magas biológiai értékű újfajta gyümölcslevek a

gyermekélelmezésben

Zoltai Mária Vapor kft.

Bálint Zoltán Nagykőrösi Konzerv kft

 
14.40-15.10

Mi van a párizsiban?

Zsarnóczay Gabriella főiskolai docens

Szegedi Tudományegyetem , Mérnöki Kar

 

15.10-15.40

Fogyasztói magatartás hatása a hűtőláncban

Korzenszky Péter Emőd – Géczi Gábor

Szent István Egyetem Mezőgazdasági- és

Élelmiszeripari Gépek Tanszék, Gépészmérnöki Kar

 

15.40-16.10 Az élelmiszerek jelöléséről; néhány fontos tudnivaló

Kovács Ágnes

NAH

 
16.10-17.00 Hozzászólások
Kérdések, vita

 

18.00-21.00 Közös vacsora

 

 

 

2017. május 09. kedd

 

Elnök:

Zsarnóczay Gabriella

a MÉTE elnöke

 

 

09.00-09.30 Saccharomyces cerevisiae NCAIM Y.00200 és

Kluyveromyces marxianus DSM 4908 szaporodási

sebességének befolyásolása vitaminadagolással, melasz

és kukoricalekvár alapú tápközegekben

Molnár Judit – Ásványi Balázs – Varga László

Győri Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és

Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Intézet

 

09.30-10.00 Az Alicyclobacillusok előfordulása az almalé

sűrítmények előállítása során”

Petróczki Flóra PhD hallgató és Peles Ferenc adjunktus

Debreceni Egyetem, MÉK, Élelmiszertudományi Intézet

 

10.00-10.30

Fogyasztói vizsgálatok tapasztalatai a gyorsfagyasztott

burgonyás tészta készítmények termékfejlesztéséhez

Papp Gergő, Jablonszky Ábel, Szabó Erzsébet

(NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet)

 

 10.30- 11.00

Konzervtől a humuszig: a csicseriborsó értékei és

lehetőségei a magyar fogyasztók szemszögéből

Nagy Gábor Zsolt (NAIK ÉKI)

Szabó Erzsébet (NAIK ÉKI)

Sarkadi Lívia (SZIE ÉTK)

 

11.00-11.30

A gyümölcsfeldolgozás melléktermékeinek

hasznosítási lehetőségei

Furulyás Diána - Rentsendavaa Chagnaadorj

Stégerné Máté Mónika

Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar,

Konzervtechnológiai Tanszék

 

10.30-11.00 Kávészünet

 

11.10-11.30

Élelmiszereink glifozát-tartalmának vizsgálata

a WESSLING Hungary Kft gyakorlatában

Szigeti Tamás János igazgató

 

11.30 -11.50

Tápérték adatbázisok és az egészségre vonatkozó

állításokat tartalmazó élelmiszerek fejlesztésének

európai ipari útmutatója (Pathway-27)

Csabai Zsuzsa, Campden BRI

Magyarország Nonprofit Kft.

 

11.50-12.10 Az élelmiszeripar trükkjei, avagy tények és tévhitek

az élelmiszeriparról

Traszkovics Zsolt, ügyvezető DIATRA Mérnöki Iroda

 
12.10-12.30 VITA, hozzászólások

Zárszó

 

13.00 Ebéd

 

 

  

 

Jelentkezési lap letöltése