Kérdése van? Kérdezzen minket...

DIATRA Mérnöki Iroda Kft.
e-mail:
info@diatra.hu
Telefon: +36 20 975-6934
Youtube csatornánk

Mérnöki precizitás - gyakorlati szemlélettel

 független szakértőktől

 

 

 
 

Szolgáltatásunk árai:

Szolgáltatásunk árai a ráfordított munka arányában egyedileg kerülnek meghatározásra.
 

Amennyiben rendszer kialakításában venné igénybe segítségünket, a szükséges információk birtokában a  lehető leghamarabb adunk ajánlatot.

 

Amennyiben konzultációra, tanácsadásra van szüksége, azt jelenleg személyesen nem tudjuk biztosítani.
 

Online tanácsadói óradíjunk a helyzetre tekintettel kapacitásunk függvényében visszavonásig:

 

20.000 Ft / óra helyett

15.000 Ft/ óra

 

Hívjon minket!

06 20 975-69-34

info@diatra.hu

 
 

További ajánlataink

 

Feldolgozóknak ajánlott

szolgáltatásaink ismertetője

 

 

 


 

06 20 975-69-34

info@diatra.hu

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COVID-19 megbetegedések kockázatkezelése

 

A COVID-19 megbetegedések megjelenése, és terjedése csakúgy mint a világban hazánkban is hatalmas kihívás elé állítja a munkáltatókat, munkavállalókat. Számos iparág gyakorlatilag leállt, azonban vannak olyanok is, melyekre sokkal nagyobb nyomás, terhelés nehezedik.

Az élelmiszeripar határozottan ezen utóbbiak közé tartozik. A lakosság megfelelő, és biztonságos élelmiszerrel való ellátása kiemelkedően fontos feladat.

 

Mit tehetnek az élelmiszer előállító üzemek? Természetesen minden erejükkel azon kell lenniük, hogy működésüket fent tudják tartani. Ez értelem szerint gazdasági szempontok miatt is fontos, de a társadalom működése miatt is létfontosságú feladat.

 

Minden élelmiszeripari vállalkozás üzemeltet élelmiszerbiztonsági rendszert, azonban ezek a rendszerek nem a jelenlegi helyzetre lettek kialakítva. A jelenlegi problémákat egy "békeidőkre" kialakított HACCP rendszer, szinte biztosan nem kezeli megfelelően.

 

Sajnos az is elmondható, hogy a HACCP vagy akár minőségbiztosítási rendszerek gazdasági, üzemfolytonossági szempontokat sem vesznek figyelembe, amik jelenleg létfontosságúnak számítanak, egy vállalkozás működtetésében.

 

Mit kell tennie az élelmiszeripari vállalkozásoknak, hogy biztosítani tudják, működésüket?

 

     
 

Dolgozzanak ki megfelelő intézkedési tervet, amit haladéktalanul kezdjenek el alkalmazni!

 
     

 

Az intézkedési terv lényege, hogy a vállalkozás saját rendszerét megvizsgálva, meghatározzuk azokat a pontokat, amik kockázatokat jelenthetnek a jelenlegi körülmények között.

 

Meghozzuk azokat a döntéseket, amik szükségesek a kockázat csökkentésének érdekében, és ezeket a változásokat haladéktalanul bevezetjük a vállalkozás életében.

 

Alternatívákat dolgozunk ki az esetlegesen kieső kollégák, beszállítok, partnerek kezelésére.

 

Folyamatosan nyomon követjük a fejleményeket, és a változások, illetve tapasztalatok fényében szükség szerint módosítjuk intézkedési tervünket.

 


 

Olvassa el cikkünket melyben segítséget próbálunk adni, a megfelelő intézkedési terv kidolgozásához

 


 

A megfelelő intézkedési terv kidolgozása, és alkalmazása a következőkben fogja segíteni vállalkozása működését:

 

 

 

- Csökkenti annak valószínűségét, hogy dolgozói COVID-19 megbetegedés áldozatává váljanak, és ezzel kiessenek a munkából

- Csökkenti annak a valószínűségét, hogy az esetlegesen megfertőződő munkatársa, fertőzését továbbadja munkatársainak

- Elkerülheti, hogy az esetlegesen megfertőződő munkatárs miatt valamennyi dolgozó karanténba kerüljön, és leálljon vállalkozása működése

- Megóvhatja vásárlóit, hiszen fokozott biztonságú élelmiszert állíthat elő

- Felkészül a jövőben bekövetkező "váratlan" eseményekre

 

 

 

Természetesen, teljes biztonság, mint normál esetben sajnos most sem érhető el, de a jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy azt ami lehetséges tegyük meg.

A megfelelő rendszer kialakításával nagyságrendekkel csökkenthető a problémák kialakulása, illetve amennyiben ez mégis megtörténik annak hatása mérsékelhető.

 

Miben tudunk segíteni?

 

Vállalkozásunknál több évtizede azon dolgozunk, hogy partnereink élelmiszeripari vállalkozásának létrehozását, működtetését professzionálisan támogassuk.

A jelenlegi sajnálatos helyzethez hasonlóban nem volt az emberiség az elmúlt 100 évben, mégis elmondhatjuk, hogy mivel több partnerünknél, már a járvány kitörése előtt elkezdtük az intézkedési tervek kidolgozását, jelentős tapasztalatra tettünk szert ezen a téren is.

 

Bár korlátozott kapacitással, de természetesen új ügyfeleinknek is segítünk igény szerint az intézkedési tervek kidolgozásában.

 

Amennyiben segítségre van szüksége keressen minket és igénye szerint a következő szolgáltatásokat tudjuk nyújtani:

 

 

- Konzultáció

- Intézkedési terv kidolgozása

- Meglévő intézkedési terv ellenőrzése, szükség szerint javítása

- Ha már megtörtént a baj tanácsadás a válságkezelésre

 

Hívjon minket!

06 20 975-69-34

info@diatra.hu

 

 

 

  Kapacitásunk jelenleg kiemelkedően leterhelt, ezért új megrendeléseket csak limitáltan, aktuális leterheltségünk függvényében tudunk vállalni.

 

Javasoljuk, amennyiben igénybe venné szolgáltatásunkat ne késlekedjen.