DIATRA
Mérnöki Iroda Kft.
e-mail:
info@diatra.hu
Telefon: +36 20 975-6934
Mérnöki precizitás - gyakorlati szemlélettel
független szakértőtől
Éttermét, pizzériáját, kávézóját, cukrászdáját átvizsgáljuk élelmiszer-biztonsági és technológiai szempontok alapján, és egy konzultáció keretében, ismertetjük az esetleges gyenge pontokat, válaszolunk kérdéseire.
Ráadásként amennyiben minden rendben van, a jogszabályoknak megfelelő módon igazoljuk HACCP rendszerét, így ezzel két évig nem lesz gondja.
2016. december 13-tól a Magyarországon forgalomba hozott élelmiszereken kötelezően szerepeltetni kell a termék tápértékadatait a 1169/2011 EU rendelet előírásai szerint.
Az Ön termékein van már tápérték jelölés?
Kímélje meg vállalkozását a büntetésektől!
"Nekem Traszkovics Zsolt tanította a HACCP ismereteket a
szakácsképzésen amire járok.
Az egyetlen olyan oktató volt akinek érdekesek voltak az órái, és le
is tudott kötni, főképp az előadásmód miatt. Rendesen sajnáltam, mikor
véget értek vele az órák.
Ami pluszt még adott, és számomra példaértékű volt az a pozitív életszemlélete és a dolgokhoz, önmegvalósításhoz való hozzáállása, mentalitása.
Ebből szeretnék példát meríteni én is. Kevés ilyen emberrel találkozni manapság."
Szigeti Ivett
szakács hallgató
"Több céggel is volt már szerencsém dolgozni, de mindig úgy éreztem, hogy ki vagyok szolgáltatva a folyamatosan változó átláthatatlan jogszabályoknak.
Eldöntöttem, hogy megkeresem azt a vállalkozást, aki úgy képviseli cégemet élelmiszer biztonság, termék jelölés, termékfejlesztés terén, mintha az övé lenne.
A Diatrások számos alkalommal bizonyították, hogy a legjobbak az élelmiszeripar, -élelmiszergyártás terén, ezzel sok felesleges idegességtől, büntetéstől és költségtől kímélték már meg eddig is.
Akiknek nagyobb céljaik vannak és át akarják látni a folyamatokat a vállalkozásukban, számukra Diatra Mérnöki Iroda fogja adni a jogszabályoknak való megfelelést, hogy nekünk csak az értékestéssel kelljen foglalkoznunk"
Kocsis Bálint
mesterszakács - séf
a "CSÍKOS" márka tulajdonosa
Szeretné ha vendéglátó helyén:
- mindig megfelelő lenne az élelmiszer-biztonság
- bármikor gond nélkül jöhetne az ellenőrző hatóság
- munkatársai pontosan tudnák mit, hogyan kell csinálni, és azt is tudnák miért
- szakemberek rendszeresen ellenőriznének és szükség esetén beavatkoznának
- dokumentációja megfelelő és napra kész lenne
- jogszabályi változás, bővítés átalakítás esetén azonnal szakemberek átdolgoznák azt
És mindezt havonta egy családi vacsora áráért?
Hívjon minket
06 20 975-6934
és érdeklődjön havidíjas ajánlatunkról!
2018. január
1-től lépett életbe a 28/2017. (V.30) FM rendelet |
|
Az Ön
vállalkozása kidolgozta a |
||
Mit ír elő a rendelet?
A fenti időponttól minden élelmiszer vállalkozásnak (a
kistermelőket kivéve) működéséhez kapcsolódó, az
élelmiszerek megfelelő minőségével, az
élelmiszer-biztonsággal, az azonosíthatósággal, a
nyomon követéssel és az élelmiszerek jelölésével
kapcsolatos önellenőrzési rendszert kell kidolgoznia.
A kidolgozott rendszert működtetnie kell, valamint annak
működtetését dokumentumokkal igazolnia kell a hatóság felé.
Az önellenőrzési tervnek minimálisan a következőket kell
tartalmaznia:
A terv elkészítésekor többek között figyelembe kell venni a vállalkozás tevékenységét, méretét, az esetlegesen előállított élelmiszer jellegét, mennyiségét, a felmerülő élelmiszerbiztonsági kockázatokat.
Milyen módszerekkel végezhető az önellenőrzés?
A fenti szempontok alapján ez nagyon tág határok között mozoghat. Megfelelő lehet a dokumentumok ellenőrzése, érzékszervi vizsgálat, de szükségessé válhat laboratóriumi vizsgálatok végzése is.
A rendelet lehetőséget ad rá, hogy amennyiben a már üzemeltetett
élelmiszerbiztonsági, vagy minőségbiztosítási rendszer kielégíti az
elvárásokat, nem kell újabb rendszert kidolgozni és azt párhuzamosan
működtetni.
A gyakorlatban a korábbi rendszereknél sajnos nem sok esély van rá,
hogy megfelelnek a rendeletnek, de a rendszer akár beintegrálható a
már meglévő HACCP-be is.
Amennyiben nem biztos benne, hogy Önmaguk megbirkóznak a feladattal, mi örömmel állunk segítségükre.
Hívjon minket!
06 20 975-69-34
Milyen lehetőségek vannak?
Először érdemes megvizsgálni a jelenlegi HACCP rendszert. A tapasztalatok alapján 3 lehetséges megoldást javaslunk:
Kérdése van? 06 20 975-69-34 |
Ez még nem minden:
Rendelje meg a
élelmiszerbiztonsági
átvizsgálásunkat, és most
Akciónk visszavonásig érvényes.
|
Vendéglátósoknak ajánlott szolgáltatásaink ismertetője |
Feldolgozóknak ajánlott szolgáltatásaink ismertetője |
Érdekességek az élelmiszertudomány rejtekeiből...
|